Followers

❤ Semua hasil tulisan dalam Ainna's Story tidak ada kaitan dengan sebarang pihak sama ada hidup atau mati. Harap maklum. ❤

Jan 12, 2011

Berat ke Ringan blog kite eh?? Meh timbang sini..(^_^)



Credit to Mr. Google..^^


Sebenarnya dah lama nak buat entry pasal ni..tapi asyik takde mase je^^
so, sekarang Ainna nak share la kan dengan blogger2 lain..
Sebelum tu, credit to Cik Lulu sebab Ainna dapat info sal timbang blog ni pun dari die^^

So, untuk timbang blog korang, just masukkan address blog seperti contoh di bawah..

Blog di nilai dari segi Size, Load Time dan Avarege Speed per KB. 
Apa yang perlu anda fokuskan adalah pada saiz kerana nilai terbaik untuk sesebuah blog adalah di bawah paras 100kb.
Bagi Load Time dan Avarege per speed per KB pula, ianya bergantung pada kelajuan internet anda.

Jika blog anda bersaiz lebih dari 100kb, cuba kurangkan beban pada blog anda.

**Blog selalunya jadi berat sebab ade widget-widget yang tak diperlukan..
So, makin lambat la die nak loading^^



Your domain(s): Enter each address on a new line (Maximum 10)




(contoh: http://sayaainna.blogspot.com)

0 ✿ budak chumel ✿: