Followers

❤ Semua hasil tulisan dalam Ainna's Story tidak ada kaitan dengan sebarang pihak sama ada hidup atau mati. Harap maklum. ❤

Jun 17, 2011

Songkhla - Preparation for the Internship


Hai everyone. 
Cik Ainna ade promise nak update kan. 
Btw, Cik Ainna akan start on ape yang Cik Ainna buat hari ni dulu ye. 
Hari ni Cik Ainna and kawan-kawan pergi pekan. Pekan Songkhla ni tak la besar sangat. Kecik je. Tapi okay la. lengkap la jugak.Ade KFC. (^_^)
Mode of transport kitorang is by using "tuk-tuk". Dari tempat tinggal kitorang yang dipanggil "techno" mengambil masa dalam beberapa minit je untuk ke pekan. Kalau nak pergi pekan, just cakap kat driver tuk-tuk tu "Lee Sub Sin". 
And average charge yang dikenakan adalah between 15-20 baht (RM1.50-RM2.00)
Actually, kitorang nak pergi Zoo of Songkhla, tapi memandangkan mahal gile tambang dekat RM25, or 250 baht, maka kitorg pon cancel la plan..

Kitorg prgi pekan pon ade hajat. hee..
Cik Ainna nak borong make up untuk dipakai mase start intership next week. hee..
Saje try2.. (^_^)
Kawan-kawan Cik Ainna pulak ade la beli beg, and makeup sikit.
Kat bawah ade la few photos on ape yang Cik Ainna beli.. hee..
Enjoy la dengan gambar yang tak seberapa tu ye.. wee (^_^)
Love you all :)
Daa..^^

 Plastik untuk air adalah begini. Jimat dan kurang pencemaran kan :)


 Ni antara alat make-up yang Cik Ainna borong di Lee Sub Sin.^^
Set eye-shadow and blusher (199 baht = RM19.90)
Maskara (80 baht = RM8)
Pencil for Eye liner (20 baht = RM2)

 Ini lah keseluruhan alat-alat muke yang bakal Cik Ainna pakai Isnin ni..
Before ni pakai just tiga benda ni je.
Safi Balqis Perfect 10 (Krim Pelembap Siang SPF 15)
Alas bedak Mustika Ratu
Shine Free Powder Foundation Maybelline
***Tiada dalam gambar : 
Avon Colour Magic Lipstick-Chameleon Cherry, Perfume Enchanteur Paris Belle Amour (Pink)


Payung (130 baht = RM13)
**Untuk makluman sekalian. kat sini weather die panas lagi dari Malaysia, 
tapi payung diorang harga die lagi mahal dari Malaysia. (=.=)


Jam (180 baht = Rm18)

Adios syg2 ku.. (^_^)


1 ✿ budak chumel ✿:

SHAFIQ KHALIQ NIAGA said... [Reply to comment]

banyaknya barang kau beli,bagus2 untuk sekadar keperluan....hehehhee