Followers

❤ Semua hasil tulisan dalam Ainna's Story tidak ada kaitan dengan sebarang pihak sama ada hidup atau mati. Harap maklum. ❤

Jun 18, 2011

Songkhla - A day spent in Hat Yai

Hai everyone.

Today nak story pasal how my friends and I spent a day in Hat Yai.
Dari "techno, kitorang guna two mode of transport untuk sampai ke Hat Yai. 
First, dari "techno" ke Station Van untuk ke Hat Yai. 
Tapi  memandangkan kitorg bawak a tour guide with us, kitorang just guna motor die je la. Lau guna  "tuk-tuk" it will cost you about 15-20 baht (RM1.50-2.00).
Then, dah sampai kat station tu, just bagi taw kat driver, nak g Hat Yai. Charge yang akan dikenakan maybe dalam 27-30 baht (RM2.70-RM3). depend on keadaan van yang korang naik.. :)

Ade banyak stop kat Hat Yai tu. One of it is in front of the Dayana Store tak pun dekat depan bank. Lau tak sure just gtaw driver , and diorang akan inform bile korang kena turun.

Ape yang best kat Hat Yai is banyak orang Malaysia. 
Tapi sometimes barang die lagi mahal kalau nak compare dengan kat Songkhla.
 Even kat bazar pon, mahal sangat2. Tapi ade la kot yang murah. Depends. 
Lau pandai cakap Thai, will be easier for u to a get cheaper price. 
Tapi dekat mall die, banyak gile kasut. 
Serious like heaven. Shoes die banyak sngat and harga pon so far okay la. 
Affordable. (^_^)

Bwah ni ade few pictures with caption which may help you when u plan to be in Hat Yai. (^_^)


Mode of transportation from Techno to Hat Yai.



View around the city of Hat Yai 


Heaven gile kan tempat cam ni. kasut, handbags memang banyak sangat la..^^


(^_^)


Gmbr 1,2,3 : Kawasan restoran makanan halal di Hat Yai
Gmbr 4 : Kereta Persona SE Buatan Malaysia (Bangga woo^^) 


Kat Malaysia takde kan cmni. .hee^^
This is what we called "babi" or "khinzir". 


Cik Ainna^^



Sekian Semua. Wait for the next entry ya.^^
~~ xoxoxox ~~

0 ✿ budak chumel ✿: