Followers

❤ Semua hasil tulisan dalam Ainna's Story tidak ada kaitan dengan sebarang pihak sama ada hidup atau mati. Harap maklum. ❤

Jul 5, 2011

Songkhla - Serangga goreng (Takateen tot)


Next entry, is about makanan. 
Ini bukan calang-calang makanan.
Sedap dan disukai ramai. =.=
Cik Ainna tak tahu la kan wujud ke tak makanan ni kt Malaysia kan.
Tp yg penting kt Thailand ni, waa. 
Bersepah-sepah orang jual.
Nak tahu ape makanan tuh?

Takateen tot . (Thai Language)..    
Serangga Goreng (Bahasa Malaysia)..

 Waahaha. (=.=)
Kejadian berlaku di Thanon Nang Ngam.
Kawan-kawan Thai kitorang stop kat satu stall ni.
 Kitorang mula-mula tak ambil kisah la diorg nak beli ape,
Then, tiba-tiba, salah seorang tanye,
 “Do you want to try this?”
Kitorang pusing la tgk.Wahaha.
Sekali nampak, ade la dalam 9-10 jenis ulat yang digoreng rangup bersama cili.
Display die memang sedap. :|
Then, the most important scene here is, kitorang try rase ulat ni. Rase die sgt tk sedap! Hoho.
Die cam rase ulat tp masin skit and cm pdas. 
Yerkk.. Serius tak sedap.
 Tapi member-member Thai tu tak habis2 cakap, 
“alroy.maa alroy.”
**tak tahu la betul ke tak spelling tuh**
Tapi yang penting maksud die, Sedap! Sangat sedap. 
Uh.Scary. =.=


 Banyak kan jenis-jenis ulat yang dijual ^^


Ni la yang kitorang makan. Ulat kurus ^^ 



 Ni Ulat gemok^^ hehehe


 Ni belalang goreng ^^


Ni pon keluarga belalang. Tak tahu la ape die =.=



Tu je la cerita tentang Serangga goreng ^^
Sesiapa yang ade plan nak visit Thailand, jangan lupa rase ye..
Wee..peace
(^_^)v

4 ✿ budak chumel ✿:

Mohamed Firdaus Shajahan said... [Reply to comment]

Brapa budget nak pi thailand...need VISA to go there? koz ak pi Singapore xda pun minta VISA...just isi borang dan bawa pasport....

✿AiNnA✿ said... [Reply to comment]

Bajet? wahaha.. aku tk sure la. Kitorang 3 months kt sni. Pertukaran pelajar. so ade student visa la. Passport and visa diorang check. isi borang gak. Barang kalau naik bas Malaysia, diorang check. Kitorg lepas sbb dekat Sadao (Border bukit kayu hitam), ade van universiti Thailand yg amik :)

Mohamed Firdaus Shajahan said... [Reply to comment]

exchange program..wow awesome...bila la U aku nak buat...

✿AiNnA✿ said... [Reply to comment]

Ko buat la paper work. Lau lepas, sure2 ko ade dalam list student yg leh join :)