Followers

❤ Semua hasil tulisan dalam Ainna's Story tidak ada kaitan dengan sebarang pihak sama ada hidup atau mati. Harap maklum. ❤

Oct 12, 2011

Ulasan Novel (Part 1)

Assalamualaikum (^_^)

Dah lame tak update, so this time nak try update on something yang tak pernah lagi Cik Ainna update. :)

Novel! hee.. 


Sejak2 ni, rajin gak la survey novels. 
Lagi-lagi kalau ada Cik Zombie, lagi lah. 
Boleh beli almost 2 novels dalam satu masa :)

Antara novel2 yang menjadi perhatian kami adalah :

Identiti pemilik sebenar terpaksa dirahsiakan :)

Sedikit ulasan mengenai novel-novel tersebut :


1. MAID


Novel ini story pasal seorang 'maid' and majikan die. Si maid ni name die Noorul and majikan die plak, Encik Harris. Si Encik Harris ni, masa awal2 story, perangai die cam sangat fussy, garang and suka sangat mengarah. Noorul ni ape lagi, takut la dengan majikan die nih. Tapi, lame-lame diorg ni macam dah agak okay.
Diringkaskan cerita, tibe-tibe diorang dua orang ni kena tangkap basah. Terpaksa la kawin. Dalam family Encik Harris ni, semua org okay dengan Noorul kecuali mak mentua die. Actually, Mak Harris dah ade calon untuk anak die, tu yang die anti sangat kat Noorul. Nama die Elisa. Elisa ni la dalang segala-galanya. Si Nurina tu pulak sebenarnye ex-gf Haris. Nak tahu, kisah selanjutnya, carikla sape-sape yg ada novel tu, tkpon g beli! hee (^_^)


Cik Ainna bagi :  ✔ ✰✰✰✰
RM26 (SM) RM29 (S&S)


2. Kupujuk Hati


Novel ni pasal sorang perempuan ni. Name die Ain Haryani. Die ni masa zaman universiti dulu tomboy and agak lasak and ganas  Kawan-kawan die kebanyakannya lelaki je. And masa die kat matrik, die pernah dipermainkan. Seorang mamat ni, nama die Dani, bertaruh dengan kawan-kawan die nak tackle si Ain. Entah macam mana, terkantoi. So, since that, Ain ni cam serik nak bercinta. On the other hand pulak, nenek Ain nak jodohkan die dengan Amri, sepupu die sendiri. Diorang kawen.
Tapi ada je dugaan datang. Si Amri jeles dengan Dani, Si Ain pulak jeles dengan Dr Sufi. Dr Sufi ni ex gf Dr Amri. Tapi sampai skarang die still ade perasaan kt Amri. Tu yang die buat macam2 kat Ain.. Kesian Ain.
Nak tahu, kisah selanjutnya, carikla sape-sape yg ada novel tu, tkpon g beli! hee (^_^)


Cik Ainna bagi :  ✔ ✰✰✰✰
RM19.90 (SM) RM22.90 (S&S)

2 ✿ budak chumel ✿:

gigibesi said... [Reply to comment]

nak pinjam novel? hahahaha bole?

✿AiNnA✿ said... [Reply to comment]

gigibesi : hahah... sehari rm1..haha :P